Urmările violenţelor din weekend, de la Hong Kong: Trei persoane sunt în stare critică în urma protestelor - FOTO, VIDEO

Trei persoane sunt în stare critică după ce au fost rănite în incidentele violente înregistrate în cursul protestelor pro-democraţie desfăşurate în acest weekend la Hong Kong, informează cotidianul The New York Times.

338 afișări
Imaginea articolului Urmările violenţelor din weekend, de la Hong Kong: Trei persoane sunt în stare critică în urma protestelor - FOTO, VIDEO

Trei persoane sunt în stare critică, după protestele pro-democraţie din weekend de la Hong Kong

Duminică, în cel de-al 22-lea weekend de manifestaţii pro-democraţie, un lanţ uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forţele de ordine şi protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane şi l-a muşcat de ureche pe un politician pro-democraţie, smulgându-i o porţiune dintr-o ureche. Printre răniţi se crede că se numără şi atacatorul, care a fost bătut cu bâte de protestatari. Incidentul s-a produs, duminică, în timpul unei manifestaţii în zona unui mall din Taikoo Shing.

Activiştii pro-democraţie au afirmat că atacul a fost comis de adversarii protestelor antiguvernamentale.

Poliţia a anunţat că a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine după ce demonstranţii au vandalizat un restaurant.

Incidente violente s-au înregistrat şi în centre comerciale din oraşele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde poliţiştii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.

Mai mult persoane au fost arestate în urma violenţelor, au precizat autorităţile.

Autorităţile medicale din Hong Kong au transmis că trei persoane sunt în stare critică, iar alţi doi sunt în stare gravă, dintr-un total de 30 de răniţi.

În cele peste patru luni de la izbucnirea protestelor, manifestanţii pro-democraţie au vandalizat numeroase clădiri aparţinând unor instituţii sau companii considerate pro-Beijing.

Sâmbătă, demonstranţii au devastat biroul local al agenţiei chineze de ştiri Xinhua. Aceştia au spart mai multe ferestre şi au aruncat cu cocktailuri Molotov şi bombe cu vopsea în incinta clădirii.

Agenţia Xinhua a condamnat incidentul, afirmând că atacul a fost comis de "golani barbari".

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Taguri:
china,
hong kong,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici