Ursula von der Leyen şi-a prezentat viziunea în plenul Parlamentului European

Ursula von der Leyen, propunerea Consiliului European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, şi-a prezentat marţi viziunea referitoare la viitorul Uniunii şi principiile după care se va ghida dacă va fi aleasă, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

644 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen şi-a prezentat viziunea în plenul Parlamentului European

Ursula von der Leyen şi-a prezentat viziunea în plenul Parlamentului European

Ea a identificat „o planetă sănătoasă ca fiind cea mai mare provocare şi responsabilitate” şi a propus o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de 50%-55% până în 2030.

Von der Leyen a mai declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, că Uniunea Europeană trebuie să întemeieze o economie în slujba cetăţenilor şi că îşi doreşte un colegiu de comisari echilibrat în ceea ce priveşte egalitatea de gen în timpul mandatului său. Totodată, aceasta a mai spus că violenţa împotriva femeilor trebuie definită ca infracţiune în tratatele europene, în paralel cu finalizarea aderării UE la Convenţia de la Istanbul.

Ursula von der Leyen şi-a declarat angajamentul faţă de statul de drept ca valoare europeană, anunţând că intenţionează să instituie un mecanism de monitorizare la nivelul UE în paralel cu măsurile existente.

Totodată, ea a mai subliniat că valorile europene includ şi datoria de a salva vieţi în largul coastelor UE şi şi-a exprimat sprijinul pentru un „nou pact privind migraţia şi azilul" şi o reformă a regulamentului de la Dublin, adăugând că intenţionează să se asigure că Frontex va număra 10.000 de angajaţi până în 2024. Ea a mai spus că toate ţările ar trebui să îşi aducă contribuţia pe principiul solidarităţii europene.

„Avem datoria de a salva vieţi. Iar în tratatele şi convenţiile noastre există datoria legală şi morală de a respecta demnitatea tuturor fiinţelor umane. Uniunea Europeană poate şi trebuie să apere aceste valori. Uniunea Europeană are nevoie de graniţe umane”, a spus ea.

Ea a subliniat şi necesitatea consolidării sistemului „primul candidat” (Spitzenkandidaten) şi reconsiderarea listelor transnaţionale în vederea viitoarelor alegeri europene.

Parlamentarii europeni decid marţi, prin vot secret, dacă politicianul german Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Pentru a prelua funcţia, acesta trebuie să obţină o majoritate de 374 din 747 de voturi. Votul va avea loc la ora locală 18.00 (19.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici