Vaccinul Pandemrix poate provoca febră la copii

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMEA) a avertizat vineri că vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 cu Pandemrix, vaccin fabricat de laboratorul britanic GSK, ar putea provoca febră la copii după a doua injecţie.

20 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Pandemrix poate provoca febră la copii

Vaccinul Pandemrix poate provoca febră la copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii şi părinţii "trebuie să supravegheze temperatura copiilor vaccinaţi şi să ia măsuri, dacă este necesar, pentru scăderea febrei", cum ar fi prin administrarea de paracetamol, recomandă EMEA.

Avertismentul a fost lansat pe baza datelor oferite EMEA de către GlaxoSmithKline (GSK), fabricantul Pandemrix, unul dintre cele trei vaccinuri contra virusului A/H1N1 autorizate în spaţiul UE.

"Datele evidenţiază că o proporţie importantă de copii dezvoltă febră după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului", explică EMEA.

Cu toate acestea, agenţia dă asigurări că a doua doză a vaccinului sporeşte eficienţa acestuia, chiar dacă o doză este suficientă pentru copii.

Ministrul francez al Sănătăţii, Roselyne Bachelot, a subliniat că acest vaccin nu a fost administrat copiilor în Franţa. Potrivit lui Bachelot, copiii cu vârste între şase luni şi nouă ani nu sunt vaccinaţi cu Pandemrix, dar nu din cauza acestei reacţii, ci pentru că injecţia provoacă o durere mai mare decât alte vaccinuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici