Val de căldură în SUA, cu temperaturi de până la 51 de grade Celsius. Cel puţin 22 de oameni au murit

Valul de căldură înregistrat în Statele Unite a afectat, joi, şi coasta de Est a ţării, după ce a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane pe întreg teritoriul american.

1894 afișări
Imaginea articolului Val de căldură în SUA, cu temperaturi de până la 51 de grade Celsius. Cel puţin 22 de oameni au murit

Caniculă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cea mai mare parte a centrului şi nord-estului Statelor Unite se află sub incidenţa unor alerte din cauza căldurii excesive", a anunţat serviciul naţional de meteorologie NWS.

"Temperaturile mari, combinate cu umiditatea destul de ridicată, vor avea ca rezultat indici de căldură periculoşi", a precizat sursa citată.

În statul Iowa a fost înregistrată miercuri o temperatură de 51 de grade Celsius, iar în apropierea capitalei federale, în statul Maryland, serviciile meteo au anunţat temperaturi care pot ajunge până la 42 de grade.

Valul de căldură va afecta în continuare vineri zone cuprinse între coasta Atlanticului şi centrul ţării, cu temperaturi de 40 - 46 de grade.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici