Valuri seismice în Indonezia: Cel puţin 23 de morţi şi 160 de dispăruţi

Cel puţin 23 de persoane au murit, iar alte 160 de persoane sunt date dispărute după cutremurul cu magnitudinea de 7,7, care s-a produs luni în largul coastei occidentale a Indoneziei şi care a provocat valuri ce au lovit mai multe insule, afectând cel puţin zece sate, au declarat oficiali.

71 afișări
Imaginea articolului Valuri seismice în Indonezia: Cel puţin 23 de morţi şi 160 de dispăruţi

Valuri seismice în Indonezia: Cel puţin 23 de morţi şi 160 de dispăruţi

"Cel puţin 23 de persoane au murit în arhipelagul Mentawi. În total, 167 de persoane sunt date dispărute", anunţă un oficial pentru gestionarea catastrofelor.

Cutremurul, a cărui magnitudine a fost iniţial estimată la 7,5, s-a produs în regiunea Kepulauan Mentawai, la ora locală 21.42 (17.42, ora României), la o adâncime de 14,2 kilometri, a anunţat Observatorul Geologic american, USGS.

Această zonă este situată la 240 de kilometri vest de Bengkulu, pe Insula Sumatra, şi la 280 de kilometri sud de Padang, într-o regiune foarte frecventată de turişti.

Autorităţile au declanşat iniţial o avertizare de tsunami, care a fost anulată în scurt timp. Însă Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific a anunţat că "un val destul de mare a fost provocat de seism".

"Pe Insula Sipora au fost găsite două cadavre. Mai multe persoane din satul Bosua sunt date dispărute, iar noi le căutăm", a declarat şeful Centrului de Criză din cadrul Ministerului Sănătăţii, Mudjiharto.

Valuri înalte de trei metri, provocate de cutremur, au atins insula Pagai Selatan, iar apa a pătruns pe o distanţă de 600 de metri, a adăugat el. "În satul Muntei, 80 la sută dintre construcţii au fost avariate de valuri, iar numeroşi locuitori sunt daţi dispăruţi", a continuat oficialul citat.

Au fost lansate, de asemenea, operaţiuni de căutare a unei nave la bordul căruia se află nouă australieni. "Am pierdut legătura cu nava Southern Cross. Credem că la bord sunt nouă australieni", membri ai asociaţiei de caritate SurfAid International.

Alte ambarcaţiuni au fost avariate sau chiar distruse de valurile enorme. Aproximativ 20 de turişti au sărit în mare, dar toţi au fost salvaţi de autorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici