Viaţa este grea după Brexit. Englezii nu mai sunt aşa de încântaţi că au ieşit din Uniunea Europeană

  • Parlamentul European a votat acordul comercial post-Brexit.
  • MEP: ”Este cel mai bun acord posibil, pentru cea mai proastă decizie posibilă”.
  • MEP: ”Acordul este un răspuns la un eşec”.
  • C. Avram: UK arată lipsă de respect faţă de România şi UE.
  • UK a introdus taxe pentru vize mai scumpe pentru 5 ţări, printre care şi România.
  • Un patron de agenţie imobiliară din UK se plânge că afacerea lui moare.
7049 afișări
Imaginea articolului Viaţa este grea după Brexit. Englezii nu mai sunt aşa de încântaţi că au ieşit din Uniunea Europeană

Viaţa este grea după Brexit. Englezii nu mai sunt aşa de încântaţi că au ieşit din Uniunea Europeană

Englezii nu mai sunt aşa de încântaţi de ieşirea din Uniunea Europeană. Încep să resimtă efectele Brexitului. Marius este patronul unei agenţii imobiliare din UK. Se plânge că afacerea i se prăbuşeşte. Nu mai are clienţi.

„Înainte aveam mulţi (n.r. clienţi) români, mulţi lituanieni, mulţi ruşi. Acum, după Brexit, clienţii vin, doar unul-doi pe lună. Guvernul cere multe documente şi este foarte greu. Multe proprietăţi rămân goale”, a spus Marius Marcinkevicius,  manager agenţie imobiliară Great Yarmouth.

Sunt şi britanici care regretă votul pro-Brexit. Ian Perkes este un negustor de peşte a cărui afacere se bazează în totalitate pe exporturile către Europa. De când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană cu un acord comercial de ultimă oră în decembrie, afacerea sa a fost pusă în pericol.

„Dacă aş putea să dau ceasul înapoi aş mai vrea să ieşim? Bineînţeles că nu. Pentru viitorul familiei mele. Eu şi mulţi alţii, poate am făcut o greşeală”, a declarat Ian Perkes, negustor de peşte Brixham.

Parlamentul European a votat acordul comercial post-Brexit încheiat între Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Acordul funcţiona cu titlu provizoriu de la 1 ianuarie. Majoritatea membrilor Parlamentului European privesc acordul ca un rău necesar. Mai bun decât o ieşire no-deal.  

„Nu are nimeni de câştigat din Brexit. Toată lumea are de pierdut. Toată lumea spune cât de trist este că o ţară atât de aproape de noi a ales să plece”, a spus Morten Petersen, membru al Parlamentului European.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici