Viaţa şi moartea lui Denys Tkach, primul soldat ucrainean ucis pe 24 februarie

Sergentul superior, în vârstă de 36 de ani, a murit la ora 3:40 în ziua invaziei, chiar înainte ca preşedintele rus să anunţe începerea „operaţiunii militare speciale”.

1065 afișări
Imaginea articolului Viaţa şi moartea lui Denys Tkach, primul soldat ucrainean ucis pe 24 februarie

Gropile comune din război

Cărţile de istorie îl vor aminti ca fiind primul soldat ucis în Ucraina pe 24 februarie 2022, când armata rusă i-a invadat ţara. Soţia sa, Denys, îşi aminteşte că i-a spălat corpul ciuruit de gloanţe, înainte de a-l îngropa, scrie The Guardian.

Sergentul superior, în vârstă de 36 de ani, a murit la ora 3.40, în ziua invaziei, cu mai bine de o oră înainte ca preşedintele rus să-şi anunţe „operaţiunea militară specială”.

Tkach era staţionat la un punct de control militar de la marginea satului Zorinivka din regiunea de est Lugansk, la graniţa cu Rusia. Cu câteva clipe înainte de a-şi pierde viaţa, bărbatul le ordonase soldaţilor săi să se retragă, după ce a văzut trupele ruse îndreptându-se spre ei, în ciuda ninsorii abundente.

Apoi, a luat singura mitralieră disponibilă şi s-a pregătit pentru ce era mai rău. O grămadă de gloanţe l-au devastat. A câştigat o medalie pentru vitejie.

Atacul rusesc asupra Zorinivka a fost primul pe teritoriul ucrainean în acea dimineaţă, potrivit poliţistului de frontieră ucrainean. 

În urma lui Tkach au rămas o fiică de doi ani şi un băiat de opt ani. Soţia lui, Oksana, în vârstă de 29 de ani, îl auzise la telefon cu patru ore înainte de moarte. „Ne vedem mâine. Te iubesc. Mi-e dor de tine”, au fost ultimele lui cuvinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici