VIDEO. Balerinele au luat cu asalt Opera din Paris, în semn de protest faţă de reforma pensiilor propusă de Emmanuel Macron

La Opera din Paris a avut loc un spectacol de balet în semn de protest faţă de legea pensiei propusă de preşedintele Emmanuel Macron, relatează France24.

896 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Balerinele au luat cu asalt Opera din Paris, în semn de protest faţă de reforma pensiilor propusă de Emmanuel Macron

VIDEO: Spectacol-protest la Opera din Paris împotriva preşedintelui Macron. Greva continuă

Opera din Paris se află în grevă de la data de 5 decembrie din cauza reformelor impuse de preşedintele Emmanuel Macron, iar ca urmare zeci de spectacole au fost anulate.

Recent în faţa instituţiei balerinele au interpretat un fragment de 20 de minute din „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în faţa Operei „Palais Garnier” din Paris, în semn de protest faţă de reforma sistemului de pensii, propusă de preşedintele Franţei, relatează France24.

Motivul protestului a fost vârsta de pensionare a balerinelor care conform noii legi ar trebui să fie la 64 de ani.

Vârsta de pensionare a balerinelor în Franţa este de regulă 42 de ani, fapt stipulat printr-o lege care datează din secolul al XVII-lea.

"Începem dansul clasic la vârsta de opt ani. Până la sfârşitul adolescenţei ne confruntăm cu afecţiuni fizice recurente. La vârsta de 42 de ani suferim de artrită, fracturi, hernii, iar unele dintre noi au implanturi de titan la şolduri. Este greu să menţii un nivel de excelenţă la vârsta de 42 de ani, însă la 64 de ani este absolut imposibil.", a declarat balerina Heloise Jocqueviel.

În urma grevei, Opera din Paris a pierdut opt milioane de euro. Peşedintele Emmanuel Macron va relua negocierile cu privire la legea pensiilor în ianuarie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici