VIDEO | DISCURS la ONU | Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu distrugerea în cazul unui conflict: Acest ”om al RACHETELOR”, Kim Jong-Un, este într-o misiune sinucigaşă

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite. Liderul de la Casa Albă şi-a început discursul la ONU prezentând performanţele economice ale mandatului său şi a promis că va plasa pe primul loc interesele Statelor Unite, afirmând că armata SUA va fi cea mai puternică şi criticând naţiuni ce nu respectă reglementările internaţionale.

12705 afișări
Imaginea articolului VIDEO | DISCURS la ONU | Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu distrugerea în cazul unui conflict: Acest ”om al RACHETELOR”, Kim Jong-Un, este într-o misiune sinucigaşă

LIVE | DISCURS la ONU | Donald Trump laudă performanţele sale economice şi promite apărarea intereselor SUA

"În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Cu puţin timp înaintea discursului preşedintelui SUA, ambasadorul Coreei de Nord la ONU a părăsit reuniunea Adunării Generale ONU, relatează agenţia Reuters.

 

"Statele Unite sunt într-o situaţie foarte bună după scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie 2016. Bursele sunt la cel mai înalt nivel, un record. Rata şomajului este la cel mai scăzut nivel", a declarat Donald Trump la începerea primului discurs rostit la Adunarea Generală ONU.

"Voi pune mereu interesele Statelor Unite înainte de toate", a adăugat Donald Trump, recomandându-le altor ţări să procedeze la fel. "Naţiunile suverane puternice trebuie să reprezinte baza ordinii mondiale", a subliniat Donald Trump.

"Există naţiuni care nu respectă reglementările internaţionale şi care sunt ameninţări la adresa comunităţii internaţionale. În America, noi nu încercăm să impunem nimănui modul nostru de viaţă, ci vrem mai degrabă să fim un exemplu pentru toată lumea; armata americană va fi cea mai puternică", a insistat Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat Iranul şi Venezuela, denunţând din nou Acordul nuclear internaţional cu Teheranul şi promiţând contracararea provocărilor de securitate "din Ucraina până în Marea Chinei de Sud", o referire la Rusia şi China.

"Nu putem permite acestui regim criminal să continue activităţile destabilizatoare prin programe balistice şi nu putem respecta un acord dacă permite în secret dezvoltarea unui program nuclear", a afirmat Donald Trump, referindu-se la Tratatul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. "Nu vom mai accepta acorduri care au ca rezultat că alte naţiuni profită de Statele Unite", a subliniat Trump.

"Iranul trebuie să elibereze toţi cetăţenii americani deţinuţi", a insistat liderul de la Casa Albă.

"Trebuie să îi combatem pe toţi cei care ne ameninţă, trebuie să respingem ameninţările începând din Ucraina până în Marea Chinei de Sud", a continuat Donald Trump.

"Situaţia din Venezuela este total inacceptabilă, iar noi nu putem asista în mod pasiv", a atras atenţia Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici