VIDEO Donald Trump, prima întâlnire oficială cu Papa Francisc: Este o mare onoare. Nu voi uita ce aţi spus. Suveranul Pontif, către Melania: Ce-i dai să mănânce? Potizza?

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit miercuri, la Vatican, cu Papa Francisc, în cea de-a treia parte a primei sale vizite oficiale în Europa.

6294 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Trump, prima întâlnire oficială cu Papa Francisc: Este o mare onoare. Nu voi uita ce aţi spus. Suveranul Pontif, către Melania: Ce-i dai să mănânce? Potizza?

Donald Trump se întâlneşte miercuri cu Papa Francisc şi cu înalţi oficiali italieni

Donald Trump a fost întâmpinat, miercuri, de secretarul de stat al Vaticanului, apoi împreună au mers să-l întâlnească pe Papa Francisc în "camera mică a tronului".

Preşedintele SUA şi Suveranul Pontif au participat la o sesiune foto, apoi s-au retras pentru discuţiile private, timp de 20 de minute. "Vă mulţumesc foarte mult. Este o mare onoare", a spus Trump.

La finalul întrevederii, liderul de la Casa Albă i-a mărturisit Papei Francisc: "Nu voi uita ceea ce ai spus".

Ulterior, Papa s-a întâlnit şi cu Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, pe care a întrebat-o în italiană: "Ce-i dai să mănânce?", făcând aluzie la greutatea lui Trump. "Potizza?"

"Potizza!", a răspuns Melania râzând. Potizza este un desert tradiţional din Slovenia.

Trump i-a adus cadou Papei prima ediţie a unei cărţi de Martin Luther King Jr. La rândul său, Francisc i-a dăruit o medalie în forma unui măslin, simbol al păcii. 

'Putem folosi pacea', a replicat Trump. 'Am semnat-o personal pentru tine', i-a spus Papa. 'Ce frumos!', a încheiat Trump.

Liderul american şi Papa Francisc s-au contrazis în trecut pe diferite teme precum migraţia şi schimbările climatice. 

În timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite, Papa Francisc, aflat într-o vizită în Mexic, a declarat că cei care se gândesc să construiască ziduri în loc de poduri nu sunt creştini.

Trump a descris atunci acele afirmaţii drept dizgraţioase şi l-a acuzat pe Suveranul Pontif că ar fi un pion al Guvernului mexican.

Trump se va întâlni miercuri şi cu omologul său italian şi cu prim-ministrul, înainte de a merge la summitul NATO de la Bruxelles.

Donald Trump, însoţit de soţia sa, Melania, de fiica sa, Ivanka, şi de ginerele său, Jared Kushner, a ajuns la Vatican în jurul orei locale 8.30 (9.30, ora României), relatează BBC News online.

Anterior, Donald Trump s-a angajat că va ajuta Israelul şi Palestina să ajungă la un acord de pace, la încheierea turneului său în Orientul Mijlociu.

Liderul SUA şi-a început turneul în străinătate cu o vizită de două zile în Arabia Saudită, ce a avut loc weekend-ul trecut, somând ţările musulmane să se implice în combaterea radicalizării islamiste.

Sursa foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici