VIDEO, GALERIE FOTO "Marşul femeilor" anti-Trump: Milioane de oameni, alături de celebrităţi, în stradă pentru apărarea drepturilor civice

Peste un milion de americani au ieşit, sâmbătă, pe străzile din Statele Unite pentru a protesta împotriva lui Donald Trump în prima zi după inaugurarea sa. Estimarea nu include şi sutele de mii de manifestanţii care au participat la "Marsul Femeilor" la Washington, pentru care nu s-a făcut încă nicio estimare oficială mulţimii, informează CNN. Manifestaţii pentru apărarea drepturilor civice s-au desfăşurat în mai toate marile metropole americane. Pe de altă parte, în alte 20 de state din intreaga lume au avut loc acţiuni similare.

11791 afișări
Imaginea articolului VIDEO, GALERIE FOTO "Marşul femeilor" anti-Trump: Milioane de oameni, alături de celebrităţi, în stradă pentru apărarea drepturilor civice

VIDEO LIVE/GALERIE FOTO "Marşul femeilor" anti-Trump: Sute de mii de oameni, alături de celebrităţi, în stradă pentru apărarea drepturilor civice (Imagine: France 24)

De asemenea, în graficul prezentat de CNN, nu sunt incluse date privind numărul persoanelor care au participat  masiv la manifestaţii în New York şi Denver, deoarece autorităţile de acolo nu au oferit o estimare oficială.

Potrivit The Guardian, numai la Washington s-au strâns peste jumătate de milion de participanţi. Actriţa Scarlett Johansson a ţinut un discurs emoţionant, Madonna le-a spus celor din stradă "Bine aţi venit la revoluţia iubirii", iar Alicia Keys a cântat "Girl on Fire".

 În mulţime a fost văzut şi secretarul de stat în Administraţia Obama, John Kerry.

 

 

 

 

 

Mii de oameni s-au adunat şi pe străzile din New York, Boston, Chicago sau Los Angeles. Chelsea Handler conduce un marş asemănător în Park City, Utah, unul dintre cele peste 150 de marşuri de solidaritate planificate numai în Statele Unite.

Alte staruri care au spus că vor lua parte la marşul de la Washington sunt actriţele din "Orange Is The New Black", Uzo Aduba, Lea DeLaria şi Diane Guerrero. Organizatorii declară că o serie de alte celebrităţi fie vor participa la marş, fie îşi vor exprima solidaritatea cu demonstranţii în alte moduri. Printre starurile care s-au declarat în acord cu organizatorii marşului se numără Katy Perry, Julianne Moore, Cher şi Debra Messing.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici