Viktor Ianukovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina - exit-poll

Liderul opoziţiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, a câştigat duminică alegerile prezidenţiale din Ucraina, cu un avans de trei până la cinci puncte procentuale în faţa rivalei sale, Iulia Timoşenko, potrivit a trei sondaje realizate la ieşirea de la urne.

86 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina - exit-poll

Viktor Ianukovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a obţinut 49,8 la sută din voturi faţă de 45,2 la sută obţinute de premierul Timoşenko, potrivit institutului GfK Ucraina. Potrivit aceluiaşi sondaj, 5 la sută dintre alegători au votat "împotriva tuturor", opţiune prevăzută de legea electorală.

Ianukovici ar fi câştigat cu 48,7 la sută din voturi faţă de 45,5 la sută pentru Timoşenko, potrivit altor două sondaje comandate de un colectiv de institute independente, între care Fundaţia pentru iniţiative democratice, şi de compania Savik Schuster Studios.



Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici