Viktor Iuşcenko şi Viktor Ianukovici ar fi încheiat un acord secret în vederea alegerilor

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, şi liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, ar fi semnat un acord secret înaintea alegerilor prezidenţiale din 17 ianuarie, a anunţat vineri un fost oficial din administraţia prezidenţială, Iaroslav Kozaciok, citat de RIA Novosti, în pagina online.

147 afișări
Imaginea articolului Viktor Iuşcenko şi Viktor Ianukovici ar fi încheiat un acord secret în vederea alegerilor

Viktor Iuşcenko şi Viktor Ianukovici ar fi încheiat un acord secret în vederea alegerilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ianukovici, considerat favorit, a promis să îl numească pe Iuşcenko premier în cazul în care va câştiga alegerile, potrivit documentului prezentat de Kozaciok în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia ucraineană UNIAN.

"Părţile promit să evite criticile reciproce şi să promoveze candidatura lui Viktor Ianukovici în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi să garanteze nominalizarea lui Viktor Iuşcenko în funcţia de premier", stipulează textul.

Cei doi candidaţi au dezminţit însă aceste informaţii.

"Am asistat vineri la folosirea unei tehnici de vânzare. Un fost angajat al secretariatului preşedintelui ucrainean a publicat un fals document pentru discreditarea şefului statului ucrainean referindu-se la o înţelegere care ar fi fost încheiată între preşedinte şi Viktor Ianukovici", se arată într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al lui Iuşcenko.

"Preşedintele ucrainean a declarat în numeroase rânduri că nu a încheiat acorduri cu niciun participant la cursa electorală, inclusiv Viktor Ianukovici", precizează serviciul de presă.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Regiunilor, Anna Gherman, a dezminţit imediat declaraţiile lui Kozaciok. "Nu am încheiat niciun acord cu Iuşcenko, dar sunt dispus să negociez cu oricine dacă este necesar pentru a ameliora viaţa ucrainenilor, pentru a opri criza şi a relansa creşterea economică", a declarat Ianukovici, citat de Gherman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici