Viktor Orban afirmă că şansele sunt favorabile partidului Fidesz, după ce a votat în alegerile locale

Şansele sunt favorabile partidului aflat la putere Fidesz în alegerile locale, dar nu se împlinesc singure, iar rezultatul votului este în mâna oamenilor, a declarat premierul Viktor Orban duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea în acest scrutin, relatează MTI.

94 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban afirmă că şansele sunt favorabile partidului Fidesz, după ce a votat în alegerile locale

Viktor Orban (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Orban a sosit la secţia de votare din Budapesta împreună cu soţia, înainte de prânz.

Ungaria este un stat democratic, un stat de drept, iar locuitorii ei sunt liberi să-şi exprime dorinţa în legătură cu cei pe care vor să-i vadă la conducerea adunărilor generale din oraşe, sate şi comune, a spus şeful Guvernului.

"Sper că cei aleşi vor fi capabili să-şi facă treaba cu suficientă susţinere, cu alte cuvinte că numeroşi alegători se vor prezenta la urne", a adăugat el.

Premierul ungur a declarat că, după ce formaţiunea sa a fost înfrântă în alegerile din 2002, oamenii cu o afiliere naţională şi creştină au format o comunitate politică puternică, iar această comunitate s-a mobilizat oricând a existat o cauză comună.

Preşedintele Ungariei Janos Ader a votat în aceeaşi secţie în care a votat şi Orban, după prânz. El a venit însoţit de Prima Doamnă Anita Herczegh şi a refuzat să stea de vorbă cu presa după ce şi-a exprimat opţiunea.

Până la ora locală 13.00 (14.00, ora României), 23,53% dintre cele aproximativ 8,2 milioane de alegători cu drept de vot se prezentaseră la urne în alegerile locale din Ungaria, potrivit Biroului Naţional ungar pentru Alegeri. În total, 1.922.356 de persoane au votat în primele şapte ore ale scrutinului, a precizat Biroul.

Rata participării la vot în alegerile locale care au avut loc în urmă cu patru ani era de 23,68% până la aceeaşi oră.

La Budapesta, rata participării la vot era de 23,16% la ora locală 13.00.

Primari, reprezentanţi municipali şi ai minorităţilor sunt aleşi duminică, dar şi primarul Budapestei şi cei ai sectoarelor capitalei, într-un vot cu un singur tur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici