Viktor Orban afirmă că un confict cu Bruxelles-ul este "inevitabil"

Conflictele între Ungaria şi Bruxelles sunt "inevitabile", pentru că cei care refuză să se angajeze într-o dispută sunt "nerozi" şi nu sunt potriviţi să reprezinte ţara, a declarat populistul Viktor Orban vineri pentru postul de radio Kossuth.

325 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban afirmă că un confict cu Bruxelles-ul este "inevitabil"

Viktor Orban afirmă că un confict cu Bruxelles-ul este "inevitabil" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între problemele din Ungaria care au cauzat conflicte cu Bruxelles-ul se află instituţia pedepsei cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, a declarat şeful Guvernului.

El a apreciat că, pe baza hotărârii Curţii Europene pentru Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, asupra acestei probleme, nu vede un motiv ca Ungaria să-şi schimbe legislaţia.

Pedeapsa cu moartea ar avea, de asemenea, un efect de descurajare, însă Uniunea Europeană (UE) o interzice, a mai apreciat Orban.

Comentând pe tema problemei distilării palinkăi într-un regim fără taxe, el a anunţat că se pregăteşte altă "soluţie" care "va permite distalarea palinkăi în Ungaria în practică, în timp ce decizia Curţii europene va fi respectată". Însă premierul a adăugat că se aşteaptă ca şi această nouă legislaţie să fie atacată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici