Viktor Orban, premierul Ungariei, l-a informat pe preşedintele ungar că partidul Fidesz îl va propune pentru un nou mandat

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a informat personal pe preşedintele Janos Ader că partidul Fidesz aflat la putere îl va propune pentru un nou mandat de cinci ani la preşedinţia ţării, a declarat responsabilul pentru presă al prim-ministrului, citat de MTI.

2622 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, premierul Ungariei, l-a informat pe preşedintele ungar că partidul Fidesz îl va propune pentru un nou mandat

Viktor Orban l-a informat pe preşedintele ungar că partidul Fidesz îl va propune pentru un nou mandat

"Premierul şi liderul partidului Fidesz, Viktor Orban, l-a contactat pe preşedintele Janos Ader. El l-a informat pe preşedinte că conducerea Fidesz a decis să propună grupului parlamentar (al formaţiunii) că ar trebui din nou să susţină propunerea şi alegerea lui Janos Ader (...)", a declarat Bertalan Havasi pentru MTI.

Ulterior, preşedintele ungar Janos Ader a declarat că se simte onorat că este propus din nou să fie candidatul Fidesz pentru acest post, a anunţat Biroul preşedintelui.

Acesta va anunţa după Crăciun dacă acceptă propunerea.

Ader consideră această propunere drept o recunoaştere a eforturilor sale ca preşedinte, dar, de asemenea, respectă poziţia politicienilor de opoziţie care resping ideea ca el să obţină un al doilea mandat, a mai anunţat Biroul.

"Preşedintele doreşte să stea departe de orice conflicte între partidele politice", a anunţat aceeaşi sursă.

Decizia partidului Fidesz de a-l propune din nou pe Ader a fost făcută publică joi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici