Complot terorist, în care se viza comiterea de atentate de Crăciun inclusiv în catedrale, dejucat în Australia

Poliţia australiană a anunţat că a dejucat un "complot terorist" inspirat de reţeaua teroristă Stat Islamic în care se pregăteau mai multe atentate care urmau să aibă loc în ziua de Crăciun în centrul oraşului Melbourne, arestând şapte persoane într-o serie de raiduri, scrie Le Figaro.

1919 afișări
Imaginea articolului Complot terorist, în care se viza comiterea de atentate de Crăciun inclusiv în catedrale, dejucat în Australia

Complot terorist, în care se viza comiterea de atentate de Crăciun inclusiv în catedrale, dejucat în Australia

Şeful Poliţiei din statul Victoria, Graham Ashton, a precizat că persoanele arestate intenţionau să comită atacuri în locuri importante din Melbourne, cum ar fi gara, Piaţa Federaţiei şi catedrala Sfântul Paul.

"În aceste ultime două săptămâni (...) am fost nevoiţi să desfăşurăm o anchetă legată de crearea a ceea ce noi credem că a fost un complot terorist", a declarat Graham Ashton. "Credem că exista intenţia de a se comite un atac folosind metode multiple, probabil în ziua de Crăciun. Atacul (...) trebuia să implice o explozie, folosirea de materiale explozive iar noi avem dovezi pentru a susţine acest lucru", a continuat el.

Dintre cele şapte persoane arestate, cinci au rămas în detenţie. Dintre cei cinci suspecţi, patru sunt născuţi în Australia şi originari din Liban, iar al cincilea este cetăţean australian născut egiptean.

Toţi suspecţii au în jur de 20 de ani.

"Suntem de părere că s-au autoradicalizat cu siguranţă, însă inspiraţi de reţeaua Stat Islamic şi de propaganda Stat Islamic", a concluzionat Graham Ashton.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici