Viktor Orban: Ungaria vrea să ajute România să-şi protejeze graniţa de est

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, miercuri, că Budapesta ar prefera să ajute România şă-şi protejeze graniţa de est pentru oprirea fluxului de imigranţi, în loc să construiască un gard la graniţa româno-ungară, relatează MTI.

1432 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Ungaria vrea să ajute România să-şi protejeze graniţa de est

Viktor Orban: Ungaria vrea să ajute România să-şi protejeze graniţa de est

”Mai devreme sau mai târziu va fi nevoie de o protejare eficientă a graniţei estice a României. În caz contrar, România va fi copleşită de imigranţi, iar noi vom fi nevoiţi să construim un gard la graniţa cu România. În mod cert vrem să evităm acest lucru şi vom ajuta cu plăcere România să-şi protejeze graniţa de est”, a precizat premierul Ungariei.

Viktor Orban a adăugat că România şi Ungaria pot avea ”o cooperare de succes” în anii următori, adăugând că se aşteaptă ca Europa Centrală să traverseze cele mai bune decenii din istorie.

”Ţine de România să decidă dacă se va alătura poveştii de succes a Europei Centrale, cooperând cu Ungaria şi implicându-se în proiecte economice comune şi stablind obiective comune cu statele din regiune. Putem găsi o formulă de cooperare a grupului de la Vişegrad plus România, care să contribuie la creşterea nivelului de trai, la creşterea securităţii şi la perspective mai bune pentru români. O sa ţinem această uşă deschisă. (…) Sperăm să avem o cooperare economică cu România benefică pentru ambele părţi”, a precizat Orban.

Viktor Orban a adăugat că are ”o relaţie personală promiţătoare” cu Liviu Dragnea, preşedintele partidului de guvernământ din România.

Întrebat de centenarul României din 2018, Orban a afirmat că ”românii merită respect din partea ungarilor şi viceversa”.

”Trebuie să supravieţuim în 2018, ambele comunităţi trecând printr-o perioadă complicată din punct de vedere emoţional”, a mai spus Orban.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici