Bilanţul victimelor din Puerto Rico în urma uraganului Maria a ajuns la 34 de morţi / Donald Trump a vizitat zonele afectate de pe insulă

Bilanţul oficial al victimelor din Puerto Rico în urma uraganului Maria a crescut de la 16 la 34 de morţi, a anunţat marţi guvernatorul teritoriului american, la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a vizitat zonele afectate de pe insulă, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

290 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor din Puerto Rico în urma uraganului Maria a ajuns la 34 de morţi / Donald Trump a vizitat zonele afectate de pe insulă

Bilanţul victimelor din Puerto Rico în urma uraganului Maria a ajuns la 34 de morţi / Donald Trump a vizitat zonele afectate de pe insulă

Guvernatorul Ricardo Rossello a mai spus că uraganul care a lovit pe 20 septembrie, cu o viteză a vântului de peste 240 de kilometri la oră, a provocat daune de aproximativ 90 de miliarde de dolari pe insula din Marea Caraibilor.

Numărul victimelor din Puerto Rico include 19 persoane care au decedat ca urmare a furtunii şi 15 persoane a căror moarte au fost cauzată indirect de uraganul Maria. La aproape două săptămâni după uragan, 95% dintre consumatori rămân fără energie electrică, inclusiv unele spitale.

Potrivit Agenţiei federale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, în prezent sunt peste 10.000 de persoane care intervin pe insulă, iar 45% dintre locuitori au acces la apă potabilă. Guvernatorul Ricardo Rossello speră ca 25% dintre locuinţe să aibă din nou energie electrică până la sfârşitul lunii octombrie.

În timpul vizitei în Puerto Rico, preşedintele american Donald Trump a felicitat autorităţile locale pentru modul în care au evitat producerea unui număr mai mare de victime, "o adevărată catastrofă precum Katrina".

Trump a subliniat, de asemenea, impactul pe care l-au avut cheltuielile cu intervenţiile de urgenţă din Puerto Rico asupra bugetului SUA, în condiţiile în care insula se confruntă deja cu un deficit bugetar de 72 miliarde de dolari.

"Acum, îmi pare rău să vă spun, Puerto Rico, dar ne-aţi prăbuşit puţin bugetul, pentru că am cheltuit mulţi bani în Puerto Rico. Dar este în regulă, am salvat multe vieţi", a transmis liderul de la Casa Albă.

Marţi, Casa Albă a anunţat că a transmis o cerere Congresului SUA privind un ajutor în caz de dezastru în valoare de 13 miliarde de dolari pentru victimele uraganului din Puerto Rico şi din statele americane Florida şi Texas.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici