Viktor Orban va vorbi despre referendum cu premierul Slovaciei, stat ce deţine preşedinţia Consiliului UE

Premierul ungar va purta vineri discuţii pe tema referendumului din ţara sa cu Robert Fico, premierul Slovaciei, ţară care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE, a anunţat biroul de presă al lui Viktor Orban, potrivit MTI.

592 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban va vorbi despre referendum cu premierul Slovaciei, stat ce deţine preşedinţia Consiliului UE

Viktor Orban va vorbi despre referendum cu premierul Slovaciei, stat ce deţine preşedinţia Consiliului UE

Discuţiile se vor concentra pe referendumul care a avut loc în Ungaria pe data de 2 octombrie pe tema cotelor de redistribuire a imigranţilor impuse de UE, a declarat Bertalan Havasi, directorul biroului de presă al prim-ministrului ungar.

După întâlnire, cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă.

Premierul ungar l-a informat într-o scrisoare pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre rezultatul referendumului din ţara sa pe tema cotelor de imigranţi care a avut loc pe data de 2 octombrie. În conformitate cu "dorinţa majorităţii participanţilor" la referendum, Guvernul a decis să propună amendarea Constituţiei, a anunţat directorul biroului de presă al premieului ungar, citând din scrisoarea acestuia din urmă.

Potrivit documentului, 3,33 de milioane de cetăţeni ungari şi-au exprimat opinia că imigranţii nu trebuie distribuiţi în Ungaria fără aprobarea Parlamentului.

Orban a subliniat că amendamentul propus va fi în deplin acord cu legislaţia europeană şi cu angajamentele internaţionale ale Ungariei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici