Vincent Viola, propunerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de Secretar al Armatei, şi-a retras candidatura

Omul de afaceri Vincent Viola, propunerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de Secretar al Armatei, şi-a retras candidatura pentru acest post, potrivit Associated Press.

1617 afișări
Imaginea articolului Vincent Viola, propunerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de Secretar al Armatei, şi-a retras candidatura

Vincent Viola, propunerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de Secretar al Armatei, şi-a retras candidatura (Imagine: Hepta)

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, s-a declarat dezamăgit de acest gest, însă a înţeles şi a respectat decizia lui Viola, se arată într-un comunicat al Pentagonului. Mattis îi va recomanda lui Trump un alt candidat, în curând, mai precizează acelaşi comunicat.

Un oficial din Administraţia Trump a confirmat vineri seară că Viola şi-a retras candidatura. Oficialul a dorit să rămână anonim pentru că nu a primit permisiunea de a vorbi în mod public.

Potrivit unor surse Military Times, VIola a declarat că era "profund onorat" de a fi nominalizat, dar a invocat incapacitatea sa de a parcurge cu succes procesul confirmării precum şi regulile Departamentului Apărării în privinţa chestiunilor ce ţin de familie.

Viola a fondat mai multe afaceri, inclusiv firma de comerţ electronic Virtu Financial. El mai deţine şi echipa Florida Panthers din National Hockey League şi este fost preşedinte al New York Mercantile Exchange.

Absolvent al universităţii West Point, Viola a fost ofiţer de infanterie al  Airborne Ranger şi a efectuat serviciul militar în Divizia 101 Airborne. În 2003, a fondat şi a ajutat cu fonduri Centrul de Combatere a Terorismului din West Point.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici