Violenţe antiamericane la Cairo: Un manifestant a murit şi 53 de poliţişti au fost răniţi

Un manifestant a fost ucis vineri în confruntările cu forţele de ordine din apropierea ambasadei americane de la Cairo şi 53 de poliţişi au fost răniţi, conform surselor din serviciile de securitate citate de agenţia de presă oficială Mena.

152 afișări
Imaginea articolului Violenţe antiamericane la Cairo: Un manifestant a murit şi 53 de poliţişti au fost răniţi

Violenţe antiamericane la Cairo: Un manifestant a murit şi 53 de poliţişti au fost răniţi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Corpul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, Ismail Rashad Ahmed, împuşcat cu alice, a fost transportat la un spital din oraş de un prieten care a spus că acesta a murit în cursul zilei în timp ce amândoi participau la protest, conform surselor.

Serviciile de securitate au raportat de asemenea 53 de răniţi printre membrii forţelor de ordine, dintre care şapte au fost împuşcaţi cu alice.

Manifestaţiile împotriva ambasadei au început marţi cu ieşirea în stradă a câteva mii de persoane. Un grup a reuşit atunci să coboare drapelul american pentru a îl înlocui cu unul cu însemne islamiste.

Acestea au continuat apoi cu adunări mai mici dar mai violente, compuse din tineri care s-au confruntat sporadic cu forţele de ordine ce blocau accesul la cancelaria americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici