Violenţele din Cairo: Luptele între manifestanţi şi forţele de ordine continuă. 33 de persoane au murit în confruntări - VIDEO

33 de persoane au murit începând de sâmbătă în confruntările din Egipt dintre manifestanţii ostili puterii militare şi forţele de ordine, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de agenţia oficială Mena.

578 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Cairo: Luptele între manifestanţi şi forţele de ordine continuă. 33 de persoane au murit în confruntări - VIDEO

Violenţele din Cairo: Luptele între manifestanţi şi forţele de ordine continuă. 15 persoane au murit în cursul confruntărilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia lansa grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi, care răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

Bilanţul anterior era de 22 de morţi şi sute de răniţi.. Comunicatul nu precizează numărul răniţilor, evaluat la 1.700 într-un bilanţ precedent.

Televiziunea publică, referindu-se la aceeaşi sursă, a menţionat anterior 20 de morţi în piaţa Tahrir, din centrul Cairo, unde se derulează cele mai violente confruntări.

Un bilanţ precedent, întocmit din surse oficiale şi medicale, era de 15 morţi de la începutul confruntărilor sâmbătă, dintre care 14 la Cairo şi unul la Alexandria.

Aceste confruntări se derulează cu o săptămână înainte de debutul, la 28 noiembrie, a primelor alegeri legislative de la înlăturarea în februarie a preşedintelui Hosni Mubarak, în urma unei revolte populare.

Confruntările au continuat luni dimineaţă, poliţia lansând grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi. Aceştia răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

Manifestanţii cer sfârşitul puterii militare care s-a instalat de la plecarea lui Mubarak. Sloganurile îl vizează în special pe mareşalul Hussein Tantawi, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi liderul de facto al ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici