Vlad Filat anunţă retragerea PLDM din coaliţia guvernamentală

Premierul Vlad Filat a anunţat miercuri retragerea Partidului Liberal Democrat din R.Moldova (PLDM) din acordul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

365 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat anunţă retragerea PLDM din coaliţia guvernamentală

Vlad Filat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vlad Filat a spus că îşi doreşte să înceapă negocierea unui nou acord AIE, care să excludă principiile oligarhice. PLDM va susţine în continuare politica de integrare europeană şi se declară împotriva alegerilor anticipate.

Potrivit premierului, situaţia creată în ţară nu poate continua. "Orice încercare de şantaj politic, orice încercare de a declanşa alegeri anticipate trebuie imediat oprite. Nu voi mai tolera ca instituţiile de stat să fie folosite în interesul cuiva", a declarat liderul PLDM.

Vlad Filat a remarcat că vrea ca AIE să existe, dar nu cu orice preţ. "Nu voi mai accepta vreun compromis în ceea ce ţine de bunăstarea oamenilor. Mulţi consideră aceasta o bătălie politică. Aceasta nu este o bătălie între partide, ci o luptă pentru viitorul ţării. De partea cealaltă stau cei care luptă pentru propriul buzunar. Mă adresez colegilor din alianţă, dar şi celor din opoziţie: trebuie să oprim acest dezmăţ", a spus premierul.

Vlad Filat a afirmat că îşi asumă o parte din vină pentru situaţia creată. "Prea mult am tolerat comportamentul unora, am făcut cedări. În timp ce noi guvernam, unii foloseau AIE ca pe un paravan pentru a-şi muşamaliza adevăratele porniri. Am crezut că unii se pot debarasa de apucăturile lor, dar m-am înşelat. Consiliul Alianţei vrea să decidă totul reducând Parlamentul şi Guvernul la rolul de simpli executori", a adăugat prim-ministrul.

În ultima perioadă au apărut tot mai des informaţii despre existenţa unor contradicţii între liberal-democratul Vlad Filat şi democratul Vlad Plahotniuc. Premierul insistă că Vlad Plahotniuc are porniri cultivate în perioada comuniştilor, că recurge la şantaj politic şi îşi doreşte acapararea tuturor instituţiilor de stat. Vlad Filat l-a acuzat pe Plahotniuc că şi-a cumpărat un loc în politică şi acum doreşte să cumpere o ţară întreagă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici