Vlad Filat neagă impunerea unor condiţii privind preţul la gazele naturale din partea Moscovei

Premierul moldovean Vlad Filat a dat asigurări că în cadrul întrevederilor avute la Moscova nu i s-au impus condiţii în ceea ce priveşte preţul la gazele naturale, aşa cum a scris presa rusă.

133 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat neagă impunerea unor condiţii privind preţul la gazele naturale din partea Moscovei

Vlad Filat (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Problema nu ţine doar de preţul la gaz, nu am avut momente în care să ne fie impuse condiţii. A fost o discuţie prietenoasă. Noi în premieră am avut o discuţie care a avut la bază un dialog complex", a declarat Vlad Filat, conform ProTV Chişinău.

Totodată, Filat a precizat că nu s-a întâlnit cu ministrul Energeticii din Rusia, Aleksandr Novak, ci doar cu preşedintele şi premierul rus, şi nu va comenta ce scrie presa rusă. "Nu a existat niciun moment în care să fie condiţii. Eu nu comentez ipoteze. Noi vom administra cu mare seriozitate acest proces", a precizat şeful Guvernului.

De asemenea, premierul a menţionat că nu a avut ca scop semnarea Acordului privind cooperarea în domeniul energetic. "În cadrul vizitei, noi am prezentat viziunea noastră. Din partea Rusiei a fost prezentată oferta lor. Avem puncte de vedere şi urmează să continuam negocierile, în baza cărora să rezolvăm problema. Următoarea discuţie va avea loc la sfârşitul acestei luni, în cadrul summitului şefilor de Guvern care va avea loc la Ialta", a anunţat Filat.

În perioada 10 -12 septembrie, Vlad Filat s-a aflat la Moscova într-o vizită de lucru, unde s-a întâlnit cu omologul său, Dmitri Medvedev, şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici