Rusia pune condiţii Republicii Moldova: Gaze ieftine în schimbul renunţării la cooperarea cu UE

Rusia propune Republicii Moldova o reducere a preţului la gaze dacă această ţară renunţă la cooperarea energetică cu Uniunea Europeană, afirmă ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, cu ocazia vizitei efectuate la Moscova de premierul Vlad Filat.

832 afișări
Imaginea articolului Rusia pune condiţii Republicii Moldova: Gaze ieftine în schimbul renunţării la cooperarea cu UE

Rusia pune condiţii Republicii Moldova: Gaze ieftine în schimbul renunţării la cooperarea cu UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Propunerea este ca partea moldoveană să denunţe protocolul de aderare la acordul de cooperare energetică cu UE. Este o condiţie care permite examinarea problemei preţului redus la gaze", a declarat Novak, citat de RIA Novosti.

"R.Moldova vrea o reducere de 30%", a subliniat el, după ce Vlad Filat s-a întâlnit cu premierul rus Dmitri Medvedev marţi seara şi cu preşedintele Vladimir Putin miercuri.

Negocierile intervin în contextul în care Rusia are disensiuni puternice cu Comisia Europeană privind tarifele şi condiţiile în care operează compania rusă Gazprom pe piaţa europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici