Vlad Filat va discuta marţi despre formarea unei coaliţii de guvernare

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a declarat că este necesară formarea unei coaliţii între partidele necomuniste şi evitarea alegerilor anticipate, precizând că marţi se va întâlni cu liderii celorlalte formaţiuni pentru discuţii, relatează Jurnal de Chişinău.

9 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat va discuta marţi despre formarea unei coaliţii de guvernare

Vlad Filat va discuta marţi despre formarea unei coaliţii de guvernare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Totodată, acesta spune că "trebuie găsit votul de aur" pentru alegerea preşedintelui ţării. "Suntem datori să reuşim să găsim acest vot. Republica Moldova nu poate să mai reziste în condiţiile în care vor avea loc iarăşi alegeri, încă un an de instabilitate", a spus Filat.

El se consideră învingător în aceste alegeri, deoarece partidul său şi-a dublat numărul votanţilor, dar a spus că este prematur să pretindă la unele funcţii.

"Noi mai întâi trebuie să ne întrunim şi să creăm o coaliţie. Doar după asta vom putea vorbi despre funcţii. Cel mai probabil mâine va avea loc această întâlnire", a precizat Vlad Filat.

Pe de altă parte, liderul Partidului Liberal Democrat nu a exclus explicit o coaliţie a formaţiunii pe care o conduce cu Partidul Comuniştilor (PCRM).

"Noi urmărim să avem o guvernare democratică şi ca să ajungem la situaţia în care în ţara noastră să nu se discute la nesfârşit despre scenarii politice", a fost răspunsul dat de Filat, la întrebarea dacă PLDM ar face coaliţie cu PCRM.

La insistenţele jurnaliştilor, să spună exact dacă PLDM admite o coaliţie cu PCRM sau nu, Filat a adoptat un ton mai sever. "Trebuie să încetaţi să insinuaţi şi să accentuaţi acest lucru", a spus el.

Liderul PLDM a mai declarat că formaţiunea sa aşteaptă rezultatele finale ale Comisiei Electorale Centrale, după care "va veni cu o ofertă în acest sens", fără să precizeze despre ce ofertă este vorba.

Anterior, liderul comunist, Vladimir Voronin, a declarat luni, în cadrul unui briefing, că PCRM optează pentru o coaliţie din două partide şi că formaţiunea comunistă este gata să discute cu Partidul Democrat (PD) sau PLDM.

Potrivit datelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 95,4 la sută din voturi, pentru PCRM au votat 40,5 la sută dintre alegători, PLDM - 28,7 la sută, PDM - 12,9 la sută, iar pentru Partidul Liberal au votat 9,3 la sută dintre alegători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici