Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse vor primi 40 de rachete balistice intercontinentale. REACŢIA NATO

Forţele nucleare ruse vor primi în acest an peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară, relatează Tass.

3863 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse vor primi 40 de rachete balistice intercontinentale. REACŢIA NATO

Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse vor primi 40 de rachete balistice intercontinentale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a declarat el.

Preşedintele rus şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100 la sută până în 2020.

"Daţi-mi voie să vă reamintesc că implementarea programului de stat înseamnă creşterea proporţiei de armament de ultimă generaţie al forţelor armate la 70 la sută şi în unele cazuri la 100 la sută până în 2020. Acesta este un parametru impresionant, într-adevăr", a declarat Putin.

Industria de apărare a Rusiei trebuie să fie o resursă pentru dezvoltarea mai multor industrii şi un motor de inovare în general, a declarat preşedintele rus.

"Este foarte clar că eficienţa industriei de apărare este cea mai importantă resursă de creştere a întregii economii. În plus, aceasta ar trebui să stabilească direcţiile privind mulţi parametri tehnologici şi de fabricaţie şi rămâne unul dintre motoarele inovaţiei", a declarat Putin. El a menţionat industrii precum producţia de energie, comunicaţiile sau microelectronica.

"Este important să fie perfecţionate mecanismele parteneriatului public-privat în industrie şi să se extindă cu succes experienţa către companiile private, care oferă părţi sau componente pentru produsele militare", a precizat Putin.

NATO: Decizia Rusiei de suplimentare a capacităţilor nucleare poate avea consecinţe "periculoase"

Decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacităţilor nucleare este un gest "provocator" care poate avea consecinţe "destabilizatoare" şi "periculoase", avertizează secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"Aceste provocări nucleare ale Rusiei sunt nejustificate şi pot avea consecinţe destabilizatoare şi periculoase", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

"Abordăm această atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care creştem capacitatea de reacţie şi pregătirea forţelor noastre", a adăugat Stoltenberg.

"Vom reacţiona pentru a ne asigura că NATO va deveni o Alianţă care să furnizeze modalităţi de disuasiune şi apărare a tuturor statelor membre în faţa oricăror ameninţări", a subliniat Stoltenberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici