Vladimir Putin s-a întâlnit cu Evgheni Prigojin la câteva zile după rebeliunea Grupului Wagner

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu directorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, la câteva zile după informaţiile referitoare la rebeliunea organizaţiei paramilitare ruse, anunţă Preşedinţia de la Moscova.

2866 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin s-a întâlnit cu Evgheni Prigojin la câteva zile după rebeliunea Grupului Wagner

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Evgheni Prigojin la câteva zile după rebeliunea Grupului Wagner

Întâlnirea a avut loc la Kremlin pe 29 iunie şi a implicat prezenţa mai multor comandanţi ai Grupului Wagner, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia The Associated Press.

Grupul paramilitar Wagner luptă alături de trupele ruse în Ucraina, dar Evgheni Prigojin, fondatorul şi directorul organizaţiei paramilitare private, a avut o serie de disensiuni cu membri ai structurilor militare ruse. Disputele au culminat cu rebeliunea de scurtă durată din 24 iunie, care s-a încheiat printr-un acord care ar presupune transferul Grupului Wagner în Belarus. Confirmarea întâlnirii lui Vladimir Putin cu Evgheni Prigojin la câteva zile după informaţiile despre rebeliune generează incertitudine suplimentară privind situaţia liderului grupului paramilitar.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că, în cursul reuniunii, Vladimir Putin a efectuat o "evaluare" a activităţilor Grupului Wagner pe câmpul de luptă din Ucraina şi asupra "evenimentelor din 24 iunie". Preşedintele Putin a ascultat "explicaţiile comandanţilor militari şi le-a oferit opţiuni pentru noi sarcini combatante". "Comandanţii au prezentat versiunile asupra a ceea ce s-a întâmplat. Au subliniat că sunt susţinători loiali ai preşedintelui şi că vor continua să lupte pentru naţiune", a precizat Dmitri Peskov, explicând că la reuniune au participat 35 de persoane, inclusiv membri ai conducerii Grupului Wagner, printre care şi Evgheni Prigojin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici