Vladimir Putin se declară pregătit să colaboreze cu Mitt Romney, calificându-l drept un "om sincer"

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat marţi că este pregătit să colaboreze cu republicanul Mitt Romney dacă acesta va fi ales preşedinte al Statelor Unite, adăugând nu fără ironie că apreciază sinceritatea acestui om care a numit Rusia "inamicul geopolitic numărul unu".

753 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin se declară pregătit să colaboreze cu Mitt Romney, calificându-l drept un "om sincer"

Vladimir Putin (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Faptul că Romney ne consideră un inamic - este o bilă neagră -, însă faptul că el spune asta cu sinceritate şi deschis arată că este un om drept şi sincer - asta este o bilă albă", a ironizat preşedintele rus, conform agenţiei oficiale de presă Itar-Tass.

"Chiar dacă Romney consideră Rusia inamicul numărul unu, dacă este ales preşedinte, desigur, noi toţi şi eu însumi vom colabora cu el ca şef de stat ales", a adăugat el.

Săptămâna trecută, preşedintele rus a asigurat deja că va putea lucra alături de preşedintele american ales în noiembrie, subliniind totuşi că de alegerea americanilor depinde calitatea relaţiilor.

Marţi. Putin a adăugat că declaraţiile lui Mitt Romney au consolidat poziţia Rusiei cu privire la scutul antirachetă al NATO în Europa.

"Sunt recunoscător că şi-a formulat atât de clar poziţia, deoarece a confirmat încă o dată că abordarea noastră cu privire la apărarea antirachetă este corectă", a declarat el.

"Cred că nu ne-a convins numai pe noi, ci şi comunitatea internaţională şi partenerii noştrii europeni", a adăugat preşedintele rus.

Moscova consideră sistemul scutului antirachetă ca fiind o ameninţare pentru securitatea sa, în pofida afirmaţiilor contrare ale NATO.

Dacă va fi ales, Mitt Romney a afişat intenţia de a se arăta mult mai puţin "flexibil" faţă de Moscova decât preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, pe care îl acuză că a fost prea conciliant cu Kremlinul.

În iunie, acesta a reafirmat că Rusia este un "adversar geopolitic" al Statelor Unite după ce a numit-o deja în martie "inamicul geopolitic numărul unu" al Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici