Vladimir Putin se va întâlni cu Angela Merkel la 6 iunie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel la 6 iunie, înaintea ceremoniilor organizate la 70 de ani de la Debarcarea în Normandia, a anunţat marţi consilierul diplomatic al Kremlinului.

155 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin se va întâlni cu Angela Merkel la 6 iunie

Vladimir Putin şi Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Este prevăzută o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel vineri dimineaţa, înainte de începerea ceremoniilor oficiale", a declarat Iuri Uşalov, citat de agenţiile ruse.

În acelaşi moment, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat într-un comunicat că cei doi lideri au vorbit despre situaţia din Ucraina prin telefon, marţi.

"În apropierea întâlnirii lor bilaterale din Normandia la 6 iunie, liderii au schimbat puncte de vedere privind situaţia din Ucraina. Preşedintele rus şi cancelarul german s-au pronunţat pentru punerea în aplicare a măsurilor coordonate în vederea detensionării crizei", a anunţat Kremlinul.

"Negocierile Rusia-UE-Ucraina privind livrarea gazelor naturale au fost, de asemenea, evocate", a adăugat el.

Putin, care va merge în Franţa începând din iunie şi va lua cina la Elysée cu omologul său François Hollande, va avea o întâlnire, vineri în Normandia cu premierul britanic David Cameron.

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei întâlniri între preşedintele rus şi omologul său american Barack Obama la aceste ceremonii, Uşakov a declarat că acest lucru "nu este prevăzut", potrivit agenţiei ruse RIA Novosti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici