Vladimir Putin: Sistemul antirachetă al NATO este o ameninţare pentru capacităţile nucleare ruse

Sistemul antirachetă al NATO care va fi instalat în ţări europene riscă să neutralizeze potenţialul nuclear strategic al Rusiei, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin.

400 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Sistemul antirachetă al NATO este o ameninţare pentru capacităţile nucleare ruse

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am spus în mai multe rânduri că noi considerăm o ameninţare eforturile partenerilor noştri de instalare a unor sisteme de acest fel. Aceste eforturi pot anula potenţialul balistic nuclear dacă nu noi vom avea un răspuns", declară Putin, citat de pagina online a RIA Novosti, adăugând că există riscul erodării echilibrului strategic în lume.

Preşedintele rus a reiterat că autorităţile sunt obligate să răspundă instalării elementelor antirachetă în Europa, dacă nu vor ajunge să se înţeleagă cu Alianţa Nord-Atlantică.

"Dacă, la nivel tehnologic, nu vreţi să creaţi un sistem care ne ameninţă, atunci să aşternem măcar pe hârtie dispoziţii constrângătoare care să garanteze că nu este îndreptat împotriva noastră. Iar ei refuză aceste garanţii", a subliniat Putin.

"Deci, suntem obligaţi să luăm măsuri de retorsiune", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici