Vladimir Putin va face o vizită de lucru în Ungaria la 17 februarie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a face o vizită de lucru în Ungaria la 17 februarie, a declarat miercuri ministrul ungar de Externe. Putin va avea întrevederi cu premierul ungar Viktor Orban, a declarat Peter Szijjarto pentru postul public de radio.

515 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin va face o vizită de lucru în Ungaria la 17 februarie

Premierul maghiar Viktor Orban şi preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor se vor afla relaţiile bilaterale politice şi economice, securitatea energetică şi conflictul armat din Ucraina, a precizat ministrul.

Ungaria cere încetarea imediată, prin mediere, a conflictului armat din Ucraina, pe baza acordurilor de la Minsk. Interesul Ungariei este ca Ucraina să fie un vecin puternic şi stabil.

Szijjarto a apreciat că vor fi multe subiecte de discutat, ţinând cont de sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei şi de embargoul impus în replică de Moscova, care au condus la o scădere semnificativă a cooperării economice şi politice dintre cele două ţări. El a notat că exporturile Ungariei în Rusia au scăzut în ultima perioadă cu 13 procente.

Securitatea energetică va fi un alt subiect pe agendă, luând în considerare anularea proiectului gazoductului South Stream, a adăugat ministrul ungar.

Anterior, presa ungară afirmase că vizita oficială a lui Putin ar putea avea loc în martie.

Ultima vizită a preşedintelui rus la Budapesta a avut loc în 2006, în timp ce Orban s-a întâlnit cu liderul rus la Kremlin în noiembrie 2010 şi februarie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici