Vreme extremă în SUA: Cel puţin trei persoane au murit după ce două state americane au fost lovite de tornade. VIDEO

Cel puţin două persoane din nordul statului american Alabama şi o persoană din Louisiana au murit în urma mai multor tornade care au lovit sud-estul Statelor Unite, dărâmând acoperişurile unor clădiri, doborând copaci şi linii electrice, au declarat oficialii, citaţi de Reuters.

712 afișări
Imaginea articolului Vreme extremă în SUA: Cel puţin trei persoane au murit după ce două state americane au fost lovite de tornade. VIDEO

Sursa FOTO: Twitter @JBE00

Cea mai mare parte a pagubelor provocate de tornadele şi furtunile din ultimele ore au fost raportate în mai multe regiuni din Louisiana, Mississippi, Alabama şi Texas, începând de luni, au declarat oficiali din cadrul biroului şerifului pentru presa locală.

Echipe de experţi vor fi trimise marţi la prima oră pentru a evalua amploarea pagubelor, a spus Rich Thompson, meteorolog şef al Centrului de Prognoză a Furtunilor de la Serviciul Meteorologic Naţional (NWS).

„Rapoartele iniţiale sugerează că prima tornadă a avut loc în Louisiana în jurul orei 10:35 CST şi prima victimă a tornadei a fost înregistrată undeva în jurul orei 11:18 CST", a declarat meteorologul NWS Jared Guyer.

Mai multe ploi şi vânturi sunt aşteptate peste noapte şi marţi, furtunile deplasându-se în sud-estul Georgiei, în Panhandle Florida şi coasta Carolina la orele dimineţii.

Cel puţin 28.300 de persoane s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică în Mississippi, Louisiana şi Alabama, potrivit site-ului de urmărire Poweroutage.Us.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici