Washingtonul a aprobat potenţialul transfer de avioane F-16 de către Olanda şi Danemarca în Ucraina

Administraţia de la Washington a aprobat potenţialul transfer de avioane de vânătoare F-16 în Ucraina, dar aparatele vor fi livrate de Olanda şi Danemarca atunci când se va încheia programul de pregătire a piloţilor, peste câteva luni.

202 afișări
Imaginea articolului Washingtonul a aprobat potenţialul transfer de avioane F-16 de către Olanda şi Danemarca în Ucraina

Washingtonul a aprobat potenţialul transfer de avioane F-16 de către Olanda şi Danemarca în Ucraina

Washingtonul a dat asigurări, pe fondul insistenţelor Kievului, că va accelera procedurile de aprobare a transferului de avioane F-16 de către Olanda şi Danemarca.

Însă livrările nu vor fi urgente, ci ar urma să înceapă peste câteva luni, când se va încheia programul de instruire a piloţilor ucraineni.

"Salutăm decizia Washingtonului de a deschide drumul trimiterii de avioane de vânătoare F-16 în Ucraina", a declarat Kajsa Ollongren, ministrul olandez al Apărării, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Wopke Hoekstra, ministrul olandez de Externe, i-a mulţumit secretarului de Stat american, Antony Blinken, pentru cooperarea în această problemă.

Admistraţia Volodimir Zelenski susţine că avioanele F-16 vor fi un factor-cheie pentru eficientizarea contraofensivei, care, conform unor oficiali occidentali, stagnează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici