Washingtonul, îngrijorat de existenţa unor posibile legături între SI şi extremiştii din Libia

Statele Unite şi-au exprimat mercuri "îngrijorarea" în legătură cu informaţiile potrivit cărora combatanţi extremişti care ar avea legături cu gruparea Stat Islamic (SI) destabilizează estul Libiei.

134 afișări
Imaginea articolului Washingtonul, îngrijorat de existenţa unor posibile legături între SI şi extremiştii din Libia

Washingtonul, îngrijorat de existenţa unor posibile legături între SI şi extremiştii din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmărim situaţia îndeaproape şi suntem îngrijoraţi de rolul destabilizator pe care l-ar putea avea miliţiile şi grupările teroriste asupra poporului şi Guvernului libian", a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Jeffrey Rathke, într-un briefing de presă.

"Deţinem informaţii potrivit cărora facţiuni extremiste violente (din Libia) au jurat credinţă Statului Islamic şi au încercat să se asocieze" cu această organizaţie, a subliniat Rathke.

Potrivit informaţilor apărute în presă, combatanţi afiliaţi grupării Stat Islamic au invadat oraşul Derna, în estul Libiei.

Purtătorul de cuvânt a subliniat, de asemenea, că Statele Unite susţin armistiţiul umanitar de 12 ore încheiat miercuri între diferitele părţi care se confruntă la Benghazi (estul Libiei), unde cel puţin 356 de persoane au murit după lansarea, în urmă cu o lună, a unei noi ofensive a generalului Khalifa Haftar, care încearcă să preia controlul asupra acesui oraş căzut în mâinile miliţiilor islamiste în iulie.

"Problemele Libiei sunt de natură politică şi necesită o soluţie politică", a apreciat Rathke.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici