Washingtonul le cere autorităţilor egiptene să nu-l deţină arbitrar pe Mohamed Morsi

Statele Unite le-au cerut în mod expres autorităţilor egiptene să nu recurgă la "arestări arbitrare" împotriva lui Mohamed Morsi şi a susţinătorilor preşedintelui islamist demis, a declarat joi un oficial guvernamental american.

296 afișări
Imaginea articolului Washingtonul le cere autorităţilor egiptene să nu-l deţină arbitrar pe Mohamed Morsi

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii echipei de securitate a preşedintelui Barack Obama au subliniat importanţa "revenirii rapide şi responsabile" la un Guvern civil ales în mod democratic, în discuţiile cu oficialii egipteni şi cu partenerii de la Washington, a adăugat oficialul american sub acoperirea anonimatului.

Preşedintele Obama a participat joi la o reuniune cu consilierii săi privind situaţia din Egipt, în a doua zi după demiterea lui Mohamed Morsi de către armată, a precizat sursa.

Oficialii au pus accent pe importanţa unui "proces politic transparent, care include toate partidele şi grupurile; evitarea oricărei arestări arbitrare a preşedintelui Morsi şi a susţinătorilor săi; responsabilitatea tuturor grupurilor şi partidelor în evitarea violenţei".

Armata l-a înlocuit în funcţie miercuri pe Mohamed Morsi cu preşedintele Curţii Constituţionale până la organizarea unor noi alegeri anticipate, a anunţat generalul egiptean Abdel Fattah al-Sissi, fără a preciza durata acestei perioade de tranziţie.

Mohamed Morsi şi alţi lideri ai Frăţiei Musulmane sunt obligaţi să nu părăsească Egiptul, din cauza unei anchete în desfăşurare privind o evadare din închisoare în 2011, pentru care ei vor fi interogaţi lunea viitore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici