Washingtonul urmăreşte îndeaproape activităţile Phenianului vizând un eventual test nuclear

Statele Unite urmăresc "îndeaproape" activităţile Phenianului, a declarat marţi Casa Albă, după ce Coreea de Sud a evocat indicii ale unui posibil al patrulea test nuclear, în contextul vizitei în regiune a preşedintelui american Barack Obama.

258 afișări
Imaginea articolului Washingtonul urmăreşte îndeaproape activităţile Phenianului vizând un eventual test nuclear

Washingtonul urmăreşte îndeaproape activităţile Phenianului vizând un eventual test nuclear

"Coreea de Nord s-a obişnuit cu actele de provocare, însă noi suntem conştienţi că astfel de acte pot fi comise", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney.

Carney, care a discutat cu jurnaliştii la bordul avionului prezidenţial Air Force One care se deplasa spre Asia, unde Obama va efectua un turneu de o săptămână, a adăugat că eventuale activităţi nucleare ale Phenianului ar putea "încălca mai multe angajamente asumate de Coreea de Nord".

"Din păcate, ei (nord-coreenii) au mai făcut-o de multe ori", a declarat Carney, refuzând să se pronunţe asupra validităţii informaţiilor oferite de Coreea de Sud, cu privire la o creştere a activităţii la complexul nuclear nord-coreean.

Preşedintele american, Barack Obama este aşteptat vineri, la Seul, pentru o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său în Asia. Presa apreciază că Phenianul ar putea comite un act de provocare în contextul acestei vizite.

Programul nuclear nord-coreean a atins un nou nivel care îi permite să efectueze un test "atunci când vrea" Phenianul, a afirmat purtătorul de cuvânt citat.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU şi care duc de fiecare dată la o înăsprire a sancţiunilor internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici