Xi Jinping: Globalizarea este „ireversibilă”. Ce este strategia „dublei circulaţii” a Chinei

  • China va continua să îşi reducă tarifele şi să extindă importurile de bunuri şi servicii de înaltă calitate, a declarat joi preşedintele chinez Xi Jinping.
  • Xi Jinping a spus că ţara sa va promova reformele şi un un model de creştere bazat pe inovaţie.
  • Xi a cerut, de asemenea, o coordonare mai puternică a politicilor între comunităţile internaţionale şi a declarat că globalizarea este „ireversibilă” iar China nu se va angaja în „decuplare”.
4316 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: Globalizarea este „ireversibilă”. Ce este strategia „dublei circulaţii” a Chinei

Xi Jinping: Globalizarea este „ireversibilă”. Ce este strategia „dublei circulaţii” a Chinei

"Vom reduce în continuare tarifele şi costurile instituţionale ... şi vom extinde importurile de produse şi servicii de înaltă calitate din toate ţările", a spus Xi într-un discurs ţinut prin video la APEC Dialogues CEO, înaintea unui summit virtual al liderilor despre viitorul cooperării internaţionale, relateazĂ Reuters.
 
China va urmări o creştere prin modelul său de dezvoltare „cu dublă circulaţie”, condus de inovaţia tehnologică, a spus Xi.
 
„Noul nostru model de dezvoltare nu este o circulaţie internă unică închisă, ci o circulaţie duală internă şi internaţională deschisă care se promovează reciproc”, a spus Xi.
 
Strategia „dublă circulaţie” prevede că următoarea fază de dezvoltare a Chinei va depinde în principal de „circulaţia internă” sau de un ciclu intern de producţie, distribuţie şi consum, susţinut de inovaţia tehnologică.
 
Xi a mai spus că China va semna pactele de liber schimb cu mai multe ţări şi va promova iniţiativa sa Noul Drum al Mătăsii (Belt and Road Initiative).
 
La o întâlnire cheie de luna trecută, Xi şi alţi lideri au stabilit planul cincinal al Chinei şi obiectivele cheie pentru următorii 15 ani. Acestea includ un obiectiv de a transforma China într-o naţiune cu „venituri ridicate” până în 2025 şi de a avansa către o naţiune „moderat dezvoltată” până în 2035.
 
Naţiuni din zona Asia-Pacific, inclusiv China, Japonia şi Coreea de Sud, au semnat duminică cel mai mare acord comercial din lume, în vigoare în zone reprezentând o treime din populaţia lumii şi din PIB-ul mondial, informează agenţia Bloomberg.

Liderii din 15 naţiuni, inclusiv din Australia şi Noua Zeelandă, precum şi din cele zece state membre al Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei au semnat Parteneriatul Economic Regional Complet (RCEP). Acordul a fost semnat în ultima zi a summitului Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), organizat prin videoconferinţă de Vietnam.

"Finalizarea negocierilor reprezintă un mesaj puternic pentru afirmarea rolului ASEAN în susţinerea sistemului comercial multilateral", a declarat premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc. "Acordul va contribui la dezvoltarea reţelelor de aprovizionare perturbate de pandemie şi la stimularea relansării economice", a precizat Nguyen Xuan Phuc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici