Zacarias Moussaoui, condamnat la închisoare pe viaţă privind atentatele din 11 septembrie 2001: Familia regală saudită a oferit susţinere reţelei teroriste Al-Qaida

Membri ai familiei regale din Arabia Saudită au oferit susţinere organizaţiei teroriste Al-Qaida, afirmă Zacarias Moussaoui, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru implicarea în atentatele din 11 septembrie 2001, relatează CNN.

608 afișări
Imaginea articolului Zacarias Moussaoui, condamnat la închisoare pe viaţă privind atentatele din 11 septembrie 2001: Familia regală saudită a oferit susţinere reţelei teroriste Al-Qaida

Zacarias Moussaoui: Familia regală saudită a oferit susţinere reţelei teroriste Al-Qaida

Zacarias Moussaoui a făcut aceste afirmaţii în instanţă, în cadrul unui proces desfăşurat în New York privind susţinerea oferită de Arabia Saudită reţelei teroriste Al-Qaida.

Cetăţeanul francez a precizat că pe o listă a donatorilor întocmită de el la sfârşitul anilor 1990 sunt numele unor "celebri" membri ai familiei regale saudite, inclusiv cel al prinţului Turki al-Faisal Al Saud.

"Şeicul Osama ben Laden (liderul de atunci al reţelei Al-Qaida - n.red) ceruse o astfel de listă pentru a şti cine a oferit fonduri pentru jihad", a explicat Moussaoui, în vârstă de 46 de ani.

Ambasada Arabiei Saudite la Washington a replicat considerând că Moussaoui este un "criminal deranjat psihic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici