Zece persoane arestate în Spania pentru "apologia terorismului" pe Internet

Garda Civilă spaniolă a arestat zece persoane din diverse regiuni ale ţării pentru "apologia actelor de terorism" şi invocarea ETA pe reţele de socializare, după aproximativ 20 de arestări la sfârşitul lui aprilie, a anunţat joi Ministerul de Interne al Spaniei, citat de AFP.

152 afișări
Imaginea articolului Zece persoane arestate în Spania pentru "apologia terorismului" pe Internet

Zece persoane arestate în Spania pentru "apologia terorismului" pe Internet (Imagine: Shutterstock)

Cele zece persoane sunt suspectate că ar fi comis "delicte de apologie a terorismului" în relaţie cu organizaţia separatistă bască, precum şi "acte de umilire a victimelor terorismului", potrivit ministerului.

Aceste arestări constituie a doua fază a unei operaţiuni care a fost lansată la sfârşitul lui aprilie cu "arestarea a 20 de persoane" pentru delicte similare, informeză ministerul spaniol de Interne.

"Unele comentarii postate pe reţele de socializare îndemnau ETA (care a renunţat la lupta armată în octombrie 2011) să atentatele şi evocau într-un mod umilitor traumele fizice suferite de victimele terorismului", a adăugat sursa citată.

Mai mult decât atât, unele postări îndemnau la atacuri ţintite vizând anumite persoane.

La fel ca în cazul primului val de arestări, persoanele suspectate provin din regiunea Navarra, Madrid şi Castilia-La Mancha.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici