Zece persoane au murit în urma unui incendiu la un spital din Japonia

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa într-un spital din prefectura japoneză Fukuoka, provocând moartea a zece persoane, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

187 afișări
Imaginea articolului Zece persoane au murit în urma unui incendiu la un spital din Japonia

Zece persoane au murit în urma unui incendiu la un spital din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem confirma moartea a zece persoane - opt pacienţi şi doi angajaţi ai spitalului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Opt pacienţi au fost răniţi, însă poliţia nu a putut oferi detalii despre starea lor de sănătate.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini pe care se pot vedea urme negre în jurul unor ferestre de la primul etaj şi fum gros ieşind dinspre intrarea principală în clădirea înconjurată de pompieri.

Un pompier intervievat de NHK a declarat că atunci când a ajuns la faţa locului, clădirea deja se transformase într-un rug.

O locuitoare din cartierul în care a avut loc incendiul a relatat că a auzit strigăte de ajutor venind dinspre clădire.

Agenţia de presă Jiji a anunţat că pacienţii vârstnici au fost evacuaţi, însă unii dintre ei au avut nevoie de masaj cardiac.

Potrivit informaţiilor preliminare, incendiul a izbuncnit în jurul orei 2.20 (20.20, ora României), într-o clădire cu patru etaje, şi a fost stins două ore mai târziu.

"Cauza incendiului încă nu a fost stabilită", iar victimele urmează să fie identificate, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Potrivit presei locale, majoritatea pacienţilor acestui spital sunt persoane în vârstă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici