Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la protestele anti-Trump din mai multe oraşe americane - VIDEO

Zeci de mii de americani au participat şi sâmbătă la proteste faţă de victoria republicanului Donald Trump în cursa prezidenţială, pentru a patra zi consecutivă, scrie The Associated Press.

2124 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la protestele anti-Trump din mai multe oraşe americane - VIDEO

Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la protestele anti-Trump din mai multe oraşe americane

Protestele de sâmbătă au fost în general paşnice, însă doi ofiţeri de poliţie au fost uşor răniţi în timpul manifestaţiei de la Indianapolis.

Demonstranţii au ieşit pe străzile din mai multe oraşe mari, precum Los Angeles, New York şi Chicago, dar şi în unele mai mici, ca Worcester, Massachusetts, sau Iowa City.

La New York, participanţii la proteste s-au strâns în Union Sqaure după care au mărşăluit spre Trump Tower, unde îşi are reşedinţa preşedintele ales.

Incidente violente s-au înregistrat la Indianapolis, unde mulţimea a aruncat pietre spre forţele de ordine, rănind uşor doi ofiţeri. Unii protestatari au început să scandeze ameninţări, inclusiv "Ucideţi poliţia", fapt ce a determinat forţele de ordine să intervina pentru a aresta şapte participanţi.

Câteva sute de persoane au ieşit pe străzile oraşului Portland, Oregon, în pofida apelurilor la calm după ce în zilele precedente au avut loc incidente violente, soldate cu rănirea unui bărbat, ce a fost împuşcat sâmbătă dimineaţa.

Forţele de ordine au arestat mai mulţi protestatari, după ce aceştia au început să arunce sticle şi alte obiecte spre ofiţerii de poliţie şi au blocat mai multe străzi. Nu se cunoaşte încă numărul persoanelor arestate.

La Los Angeles, aproximativ 8.000 de persoane au ieşit pe străzile din zona centrală pentru a protesta faţă de afirmaţiile făcute de Donald Trump în ceea ce îi priveşte pe musulmani, femei şi imigranţi.

Între timp, câteva zeci de simpatizanţi ai preşedintelui ales s-au strâns în zona stelei lui Trump de pe Hollywood Walk of Fame pentru a cere protestatarilor să-i dea o şansă republicanului.

Peste 200 de persoane s-au strâns la Washington, pe treptele Capitoliului, scandând: "nu este preşedintele meu" şi "nu Trump, nu KKK (organizaţie rasistă extremistă, n.red), nu SUA fasciste".

La Chicago, sute de persoane s-au strâns în Millennium Park pentru a protesta, scandând "Nu urii. Nu fricii. Imigranţii sunt bineveniţi aici."

Proteste anti-Trump au avut loc şi în străinătate, inclusiv la Berlin, unde aproximativ 300 de persoane s-au strâns în faţa ambasadei Statelor Unite pentru a protesta faţă de alegerea lui Donald Trump ca preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici