Zelenski a ajuns în Hiroshima pentru "discuţii” cu membrii G7

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit sâmbătă în oraşul japonez Hiroshima pentru a se întâlni cu liderii celor mai bogate democraţii din lume şi pentru a obţine sprijin pentru apărarea împotriva invaziei Rusiei în ţara sa.
  • Prezenţa lui Zelenski la summitul Grupului celor Şapte într-un oraş care a fost primul care a suferit un atac nuclear a pus în evidenţă îngrijorările guvernelor occidentale cu privire la ameninţarea nucleară reprezentată de Rusia.
  • Summitul de la Hiroshima are loc în contextul în care membrii G7 se confruntă cu provocările imense reprezentate de invazia Rusiei în Ucraina şi de tensiunile cu China, în special în legătură cu Taiwanul.
137 afișări
Imaginea articolului Zelenski a ajuns în Hiroshima pentru "discuţii” cu membrii G7

Zelenski a ajuns în Hiroshima pentru "discuţii” cu membrii G7

Zelenski, purtând obişnuita sa ţinută de culoare verde-oliv, a coborât dintr-un avion al guvernului francez şi s-a deplasat rapid către o maşină care îl aştepta, au arătat imaginile difuzate de televiziunile japoneze.
 
Câteva momente mai târziu, el a scris pe Twitter: „Japonia. G7. Întâlniri importante cu parteneri şi prieteni ai Ucrainei".
 
Sosirea sa are loc după ce membrii G7 au avertizat că ţările care încearcă să folosească comerţul ca armă se vor confrunta cu "consecinţe", trimiţând un semnal puternic Chinei cu privire la practicile despre care Washingtonul a spus de mult timp că echivalează cu intimidarea economică, potrivit Reuters.
 
Oficialii francezi şi europeni au declarat că a fost crucial ca Zelenski să vină în persoană mai întâi la Liga Arabă şi acum la G7, unde participă membri ai Sudului Global, pentru a sublinia punctul de vedere al Ucrainei ca victimă a unui atac al Rusiei şi modul în care el vede un acord de pace în viitor.
 
„Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a lega statele nealiniate de cauza apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", a declarat presei un oficial prezidenţial francez.
 
Zelenski va avea întâlniri bilaterale cu liderii G7, dar în mod semnificativ şi cu liderii Indiei şi Braziliei, două ţări care nu s-au distanţat de Moscova.
 
El urmează să ţină duminică o sesiune cu G7 înainte de o sesiune mai amplă cu participanţii din Sudul Global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici