Zelenski: Armata ucraineană vrea să mobilizeze 500.000 de oameni în plus / Este o chestiune "sensibilă" şi costisitoare

Armata ucraineană vrea să mobilizeze până la 500.000 de oameni în plus, a dezvăluit preşedintele Volodomir Zelenski, în contextul în care războiul cu Rusia se apropie de doi ani.

1280 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Armata ucraineană vrea să mobilizeze 500.000 de oameni în plus /  Este o chestiune "sensibilă" şi costisitoare

Zelenski: Armata ucraineană vrea să mobilizeze 500.000 de oameni în plus / Este o chestiune "sensibilă" şi costisitoare

În cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, Zelenski a declarat că armata caută "450.000-500.000 de persoane", recunoscând că este o chestiune "sensibilă" şi costisitoare. În timpul declaraţiilor preşedintele ucrainean a lăsat să se înţeleagă că 500.000 de soldaţi se află deja pe front.

Comentariile sale vin după eşecurile în materie de ajutor din partea SUA şi a UE.

Republicanii din Congresul american au blocat pentru prima dată un pachet militar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina la începutul acestei luni. Săptămâna aceasta, reprezentanţi ai Casei Albe şi ai Departamentului de Stat au declarat că SUA plănuieşte încă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina - dar că are o capacitate limitată de a trimite mai mult ajutor după aceea, cu excepţia cazului în care Congresul va acţiona.

În UE, Ungaria a blocat ajutorul financiar de 50 de miliarde de euro, săptămâna trecută. Cu toate acestea, liderii UE au declarat că Ucraina nu va fi lăsată fără sprijin.

Ucraina se confruntă cu o penurie de muniţie în timp ce continuă să lupte cu forţele ruseşti. Contraofensiva Kievului s-a oprit la începutul iernii şi există temeri că ruşii ar putea pur şi simplu să depăşească forţele ucrainene dacă o mobilizare nu este făcută şi ajutorul vestic nu vine.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a avertizat într-un interviu acordat BBC la începutul acestei luni că ucrainenii sunt în "pericol de moarte" de a fi lăsaţi să moară fără un sprijin occidental suplimentar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici