Zelenski: Peste 160 de copii au fost ucişi în timpul invaziei Rusiei în Ucraina

Peste 160 de copii au fost ucişi în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky.

122 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Peste 160 de copii au fost ucişi în timpul invaziei Rusiei în Ucraina

Zelenski: Peste 160 de copii au fost ucişi în timpul invaziei Rusiei în Ucraina

Cel puţin 167 de copii au fost ucişi în timpul invaziei ruseşti în Ucraina, dar acest număr este probabil mai mare, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski într-un discurs în faţa parlamentului irlandez.

„Adevărul este că în cele 42 de zile de război total al Rusiei, cel puţin 167 de copii au fost ucişi în Ucraina. Nu cunoaştem încă toate atrocităţile de la Mariupol şi nici victimele din alte zone ale Ucrainei unde luptele continuă", a declarat Zelenski în faţa parlamentarilor irlandezi.

Luni, forţele ruse au bombardat un spital pentru copii din Nikolaiev, potrivit guvernatorului militar al regiunii, Vitalii Kim. O înregistrare video postată de Kim pare să arate o explozie care afectează ambulanţe parcate. De asemenea, grupul umanitar Medici fără frontiere (MSF) a declarat că atât un spital de oncologie, cât şi unul de pediatrie din Nikolaiev au fost lovite de bombardamente.

Potrivit lui Zelenski, 927 de instituţii de învăţământ, 258 de spitale şi 78 de ambulanţe din Ucraina au fost vizate de forţele ruseşti.

Forţele ruse „au vizat chiar şi biserici şi adăposturi", unde ştiau că nu există „nimeni în afară de femei şi copii", a adăugat Zelenski, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici