Zelenski: Ruşii au amplasat „obiecte similare unor explozibili" la centrala nucleară de la Zaporojie

Ruşii au amplasat „obiecte asemănătoare unor explozibili" la centrala nucleară de la Zaporojie, spune Zelenski.

463 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Ruşii au amplasat „obiecte similare unor explozibili" la centrala nucleară de la Zaporojie

Zelenski a avertizat din nou că Rusia ar putea plănui să "simuleze un atac" asupra centralei nucleare din Zaporojie, susţinând că trupele ruse au amplasat "obiecte care seamănă cu explozibili" pe acoperişurile clădirilor de la centrala nucleară.

Citând serviciile de informaţii ucrainene, Zelenski a declarat că obiectele au fost amplasate pe acoperişul mai multor unităţi de putere ale centralei electrice care este în prezent deţinută de Rusia.

Anterior, marţi, Zelenski l-a informat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la "provocările periculoase" ale Rusiei la centrala din sud-estul Ucrainei. El a declarat că el şi Macron au "convenit să menţină situaţia sub control maxim împreună cu AIEA", organismul de supraveghere nucleară al ONU.

Avertismentele lui Zelenski sunt un ecou al comentariilor pe care le-a făcut săptămâna trecută la o conferinţă de presă comună la Kiev cu premierul spaniol, Pedro Sánchez, notează The Guardian.

"Există o ameninţare serioasă, deoarece Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic să provoace o explozie locală la staţie, ceea ce ar putea duce la radiaţii", a declarat Zelenski la acea vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici