CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională

  • CCR a decis: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională
  • Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei au sesizat Curtea Constituţională
  • Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistraţilor, a fost votată de Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară la începutul anului
7009 afișări
Imaginea articolului CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională

CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Jutiţie şi a Avocatului Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale cu exceţia celor cin Armată şi Ministerul de Interne, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul CCR.
Potrivit surselor, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pe motive de procedură, judecătorii nemaidezbătând fondul legii.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 28 ianuarie, cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici