Reacţia procurorului general al României după decizia din dosarul ”10 august”: Dosarul se cercetează pentru descoperirea adevărului

725 afișări
Imaginea articolului Reacţia procurorului general al României după decizia din dosarul ”10 august”: Dosarul se cercetează pentru descoperirea adevărului
Cele mai importante declaraţii făcute de Gabriela Scutea:
 
Dosarul se cerceteaza pentru descoperirea adevarului. Sunt necesare cateva sublinieri. In 2018 reprezentantii jandarmeriei au sesizat DIICOT referitor la actiunile protestatarilor. DIICOT s-a asumat cercetarea faptelor la un loc. Cercetearea faptelor de abuz in serviciu era posibila din punct de vedre legal. Ordonanta emisa structureaza doua planuri: protestatarii ca ansablu si indivizi, persoane care au fost agresate dupa ora 23. ordonanta DIICOT are 235 de pagini. Din parcurgerea ei sumara rezulta ca procurorii au examinat interventia in forta si au delimitat unele acte care reflecta lipsuri ale organizarii jandarmeriei ca elemente contextuale si nu elemente de abuz in serviciu. Se pune accentul pe insriptionarea castilor de jandarmi sau lipsa ei si posibiilitatea de a identifica persoanele care au agresat cetatenii. Personal imi asum transparenta si comunicare neechivoca. Unele dosare releva un interes general al societatii care nu poate fi pus in discutie de catre noi. Vreau sa transmit ca inteleg emotia public generata de acest dosar. Procurorii au obligatia sa administreze probele in mod impartial si complet. Rolul nostru e sa administram probele. 
 
Ordonanta e foarte ampla si se vor face comunicari ulterioare. Va multumesc.

 
 
Gabriela Scutea, procurorul general al României, va susţine o conferinţă de presă după decizia dată astăzi în cazul dosarului ”10 august”.
 
Potrivit DIICOT, a fost clasat dosarul care viza tentativă de lovitură de stat. A fost clasată şi partea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.  Partea în care erau cercetaţi jandarmii care au lovit protestatarii a fost declinată către Parchetul General - Secţia Parchetelor Militare.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici