Elveţienii au votat prin referendum un proiect care obligă Netflix, HBO, Amazon sau Disney să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale

Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.

2766 afișări
Imaginea articolului Elveţienii au votat prin referendum un proiect care obligă Netflix, HBO, Amazon sau Disney să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale

Elveţienii au votat prin referendum un proiect care obligă Netflix, HBO, Amazon sau Disney să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.

Aproximativ 58% dintre alegători au susţinut propunerea, potrivit primelor proiecţii ale radiodifuzorului SRF, în cadrul unuia dintre cele trei scrutine naţionale desfăşurate în weekend în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă, relateazp Reuters.

În cadrul referendumului obligatoriu privind ceea ce este numit "Lex Netflix", alegătorii elveţieni au decis dacă serviciile internaţionale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le realizează în Elveţia în producţia locală de filme, aşa cum fac în prezent televiziunile naţionale.

Investiţiile pot lua forma cumpărării de emisiuni produse la nivel local, a realizării de programe proprii sau pot merge într-un fond de investiţii.

O lege similară a fost adoptată în Portugalia, unde furnizorii de servicii de streaming trebuie să plătească 1% din veniturile lor către Institutul Cinematografic şi al Audiovizualului (ICA).

Danemarca are în vedere o taxă de 5% pentru a sprijini producţia naţională de televiziune, în timp ce Spania intenţionează, de asemenea, să introducă o taxă.

Atât Franţa, cât şi Italia obligă serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor - până la aproximativ 20% - în conţinut european în limbile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici